Häirinnästä vapaat Holjat

 

Holjat on häirinnästä ja syrjinnästä vapaa alue. Tapahtumassa noudatetaan kaikille turvallisen tilan politiikkaa. Turvallinen ja hyvä ilmapiiri luodaan yhdessä kunnioittamalla jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Arvostamme muita, vaikka olisimme eri mieltä. Emme nolaa ketään, vähättele tai yleistä, kosketa ilman lupaa tai tee oletuksia ihmisistä esimerkiksi sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai terveyteen liittyen.

Haluamme, että Holjilla jokainen voi olla ja toimia, ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä tai kiusaamisesta. Epäasialliseen kohteluun ja käytökseen puuttuminen on jokaisen tehtävä.

Häirintä on ihmisarvoa loukkaavaa käyttäytymistä, joka perustuu henkilön ominaisuuksiin. Häirintää voi olla myös rasistinen tai muu johonkin ryhmään kohdistettu vihapuhe sekä epäasiallinen tai syrjivä kohtelu ja kiusaaminen. Seksuaalinen häirintä on sanallista, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan seksuaalista ei-toivottua käytöstä, jolla loukataan henkilön henkistä tai fyysistä koskemattomuutta.

Jos kohtaat tapahtumassa häirintää tai epäasiallista kohtelua, voit olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin. Voit myös itse ottaa asian puheeksi henkilön kanssa, joka on mielestäsi syyllistynyt epäasialliseen käytökseen.
Häirintäyhdyshenkilön tehtävänä on neuvoa, tukea ja auttaa tapahtuman osallistujia. Häirintäyhdyshenkilö ei ole tuomari, mutta voi auttaa tilanteissa eteenpäin, eikä ryhdy koskaan toimenpiteisiin ilman asianomaisen lupaa. Keskustelut häirintäyhdyshenkilön kanssa ovat aina luottamuksellisia.

Häirintäyhdyshenkilömme ovat:
Samu Sipponen ja Venla Jaakkola 040 149 1989